Saturday, 22 June 2013

Artwork 3

Assalamualaikum

      Bukak je mata pagi ahad ni da berkabur-kabur mata , jerebu dah sampai sini ke? fikir-fikir sambil blur-blur disebabkan baru bangun tidur , ambil cermin mata disebelah katil .. owh baru jelas , subuh-subuh ni nak nampak jerebu apa .. tapi makin terang langit makin mendung rasanya .. bau udara pun dah lain sikit , bau macam lembab-lembab nak hujan tapi tak .. saya pun dari kemarin ajak mak pergi joging , senyap je .. tiba-tiba semalam mak cakap tak boleh joging sebab jerebu , amboi dah jumpa alasan lah tuh nak mengelat joging .. huhu takpelah mak .. nasib sayang mak .. 

      Maknye pun hari ni tiba-tiba mintak gambar time konvo dulu .. ingat nak buat apa , rupanya mak nak letakkan gambar dalam frame sebesar-besar alam tuh nak sangkut kat dinding . Alahai dari dulu lagi da cakap taknak letak gambar dalam frame sebabnya .. gamba tu lah , selebar-lebarnya senyum , nampak sangat semangatnye tuh , ingat gambar saya sorang je macam tuh ..  rupa-rupanya tengok gamba kawan-kawan yg sama-sama konvo tu sama je pun .. haha masing-masing senyum melebar nampak gigi .. sampai kan tetamu yang bagi sijil convo tu cakap , masing-masing student time tu murah senyuman .. ingat dia saje ckp je rupanya betul .. 


gambar google

Huhu habis citer senyum lebar kita ye , hari ni nak letak dua artwork satu pakai tangan satu macam biasa pakai paint tool sai .. yg kedua tu sebenar nya dah lama siap , ingat nak letak sekali dgn video time buat tu .. tapi nya video sampai 2 jam .. lembab pulak tuh .. huhu then saya pun cuba-cuba ah cari software edit video , tapi semuanya ada masalah .. jadi buat masa sekarang tak dapatlah nak masukkan speed paint video sy .. xpelah lain kalilah .. huhu orite ni artworknya .. 

ni yang pakai paint tool sai , 

ni lukisan tangan sebelum dilukis semula pakai software

yang ini pulak masih dalam percubaan ,  first time testing guna marker .. seronok betul jumpa maker banyak faber castell punye .. ntah sape punya tah , jumpa kat umah .. dari terbiar baik manfaatkan kan .. huhu

itu jer .. k daa slm~

(^^)




6 comments:

  1. manisnyer senyuman pakcik tuuu....ehehe

    ReplyDelete
  2. a ah kn .. kite tengok pun nak senyum sekali :)

    ReplyDelete
  3. pakcik tu comel bersame giginye hehehehe

    ReplyDelete
  4. hehe apa lg jom sama2 kita senyum mcm pakcik tu :)

    ReplyDelete
  5. salam ramadhan & selamat berpusa =)

    ReplyDelete